Lívanečky z pohanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pohanková
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Sýr kozí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 499.3 mg
  • Vláknina 5791 mg
  • Vitamín A 5791 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vlijeme mléko a přidáme k němu pohankovou mouku. Metlou rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vložíme do misky, přidáme k němu kypřicí prášek a trochu nastrouhané citronové kůry. Těsto odložíme stranou a necháme chvíli stát, aby zhoustlo. Připravíme lívanečník, do kterého vlijeme olej na smažení. Rozpálíme a na olej lijeme těsto, ze kterého tvoříme lívanečky. Smažíme po obou stranách.

  • 2

    S další částí nasekané citronové kůry smícháme listy rukoly a zakapeme šťávou vylisovanou z citronu. Listy rukoly promícháme s citronovou kůrou a šťávou. Rozmístíme listy na talíře a vložíme na ně lívanečky. Navrstvíme kozí sýr a ozdobíme vlašskými ořechy. Nakonec na každý lívanec vložíme lžíci medu.

Komentáře k receptu