Smažená kuřecí prsa s gorgonzolou
Suroviny
- 100 g Sýr Gorgonzola
 - 500 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 935 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 214.3 mg
 - Draslík 1483.7 mg
 - Vláknina 6900.8 mg
 - Vitamín A 6900.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Zevnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a naplníme vždy plátkem gorgonzoly. Kapsy sepneme párátky.
 - 
                                2
Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu. Prsíčka smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty.
 - 
                                3
Omytý špenát povaříme asi 3 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Tekutinu vymačkáme a listy rozdělíme na talíře. Obložíme kuřecími prsíčky a ihned podáváme.