Špenátová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1103 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 67.5 mg
 - Draslík 744.2 mg
 - Vláknina 6062.5 mg
 - Vitamín A 6062.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát očistíme, opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání necháme zvadnout.
 - 
                                2
Podlijeme drůbežím vývarem a kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme 10 minut částečně přikryté vařit. Ke konci varu přidáme krevety a dochutíme tabascem.