Zelená omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1395 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 156 g
 - Sodík 1044 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 307 mg
 - Vláknina 3200 mg
 - Vitamín A 3200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 24.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky propláchneme vodou, necháme okapat a společně s omytým špenátem krátce svaříme v osolené vodě. Scedíme, nasekáme najemno a vmícháme do majonézy.
 - 
                                2
Omáčka je vhodná na zeleninový, vaječný, drůbeží i rybí salát.