Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Klobása Chorizo
  • 130 g Baby špenát
  • 15 ml Olej olivový
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1163 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1427 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 2179.8 mg
  • Vláknina 34874.8 mg
  • Vitamín A 34874.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chorizo pokrájíme na kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Olej rozpálíme a smažíme na něm 5 minut chorizo a cibuli, poté přidáme česnek a protlak. Vaříme asi 1 minutu. Přilijeme vývar, rajčata a fazole. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme. Povaříme ještě 3 minuty a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu