Domácí chléb s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka žitná
  • 300 g Zelí kysané
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 125 mg
  • Vláknina 6554.8 mg
  • Vitamín A 6554.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu, sádlo, vejce, sůl, cukr, oba druhy mouky, droždí a kysané zelí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Pekárna těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. My si pak po vychladnutí vychutnáme vynikající domácí chléb s kysaným zelím.

Komentáře k receptu