Buchta se zakysanou smetanou
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 180 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Skořicový cukr
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Pudinkový prášek - kakaový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 61.7 mg
 - Vláknina 2508.3 mg
 - Vitamín A 2508.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
 - 
                                3
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
 - 
                                4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                5
Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
