Jehněčí kýta na divoko
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 600 g Jehněčí maso
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 300 g Zelenina kořenová
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 2 dl Víno červené
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 118.2 mg
 - Vláknina 4510.3 mg
 - Vitamín A 4510.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1441.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet.
 - 
                                2
Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme.