Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1020.1 mg
 - Vláknina 11347.3 mg
 - Vitamín A 11347.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 73.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.
 - 
                                3
Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.