Hovězí pečeně s rajčaty
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 50 g Mrkev kořen
 - 500 g Rajčata
 - 50 g Slanina vepřová
 - 800 g Hovězí plec
 - 50 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 83.3 mg
 - Draslík 607.9 mg
 - Vláknina 2978.6 mg
 - Vitamín A 2978.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.
 - 
                                2
Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.
 - 
                                3
Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.