Pečená vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 145.8 mg
 - Draslík 1063.6 mg
 - Vláknina 381.3 mg
 - Vitamín A 381.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                