Marinovaný losos s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Cukr třtinový
  • 400 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 300 g Losos - filety
  • 40 g Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 balení Pažitka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.05 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 3984 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 449.3 mg
  • Vitamín A 449.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.

  • 2

    Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.

  • 3

    Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.

  • 4

    Na dresink promícháme všechny suroviny.

  • 5

    Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.

  • 6

    Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.

Komentáře k receptu