Marinovaný losos s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Losos - filety
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Sůl
  • 150 g Salát ledový
  • 200 ml Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Pažitka
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
  • 5 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 3718 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 655.5 mg
  • Vláknina 5554.5 mg
  • Vitamín A 5554.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké zapékací mísy rozložíme maso, ze kterého jsme odstranili případné kosti, pod studenou vodou opláchli a pomocí papírových utěrek jsme ho osušili. Rovnoměrně posypeme cukrem, nakrájenou bazalkou, mořskou solí, bílým pepřem, limetovou kůrou a v přikryté míse necháme 1-2 dny v lednici marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.

  • 2

    Na mírném ohni mícháme rýžový ocet s cukrem, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak tekutinu přivedeme k varu a vaříme 5-6 minut, vařením se její objem asi o třetinu zmenší. Po odstavení vmícháme limetkovou kůru, hořčici, nadrobno nakrájenou bazalku, zázvor a máme připravenou zálivku.

  • 3

    Lososa vyndáme z marinády, otřeme ho papírovou utěrkou a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 4

    Na 6 talířů upravíme salátové listy a pokapeme trochou zálivky. Na salátové listy rozdělíme lososa, pokapeme zbylou zálivkou, ozdobíme lístky bazalky, plátky limety, pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu