Čokoládové muffinky
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 100 g Cukr krupice
 - 175 g Zakysaná smetana
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kardamom
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 3 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 3 polévková lžíce Martell cognac
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 32327 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 61.1 mg
 - Draslík 177.7 mg
 - Vláknina 5126.1 mg
 - Vitamín A 5126.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3). Do formy na muffinky vložíme papírové košíčky.
 - 
                                2
Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni a poté necháme vychladnout. Přidáme cukr a vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém. Vmícháme do něj vejce, kysanou smetanu, koňak nebo brandy a koření.
 - 
                                3
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, kakaem a solí. Do této směsi vmícháme krém tak, aby se vše dokonale spojilo (ale netřeme dohladka).
 - 
                                4
Těstem plníme papírové formičky asi do dvou třetin a pečeme 20 - 25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvilku chladnout, ale podáváme ještě teplé.