Žampionová omáčka s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 2.8 mg
 - Draslík 219.7 mg
 - Vláknina 1871 mg
 - Vitamín A 1871 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova.
 - 
                                2
Přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Když začnou zlátnout, přisypeme nasekanou petrželku a vše krátce osmahneme.
 - 
                                3
Nakonec přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno, hnědou omáčku a vše dobře povaříme.