Jehněčí kýta na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 1146.8 mg
 - Vláknina 16698 mg
 - Vitamín A 16698 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.
 - 
                                3
Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.