Hovězí pečeně na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 55.6 mg
 - Draslík 105.6 mg
 - Vláknina 1679 mg
 - Vitamín A 1679 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.
 - 
                                3
V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                5
Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.