Pikantní zeleninové špízy
Suroviny
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 10 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1981.2 mg
 - Vláknina 16433.3 mg
 - Vitamín A 16433.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s trochou oleje, octa, nasekanými bylinkami a kořením.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme, cukety a lilek nakrájíme na kolečka, žampiony, zbylé stroužky česneku a rajčátka necháme vcelku.
 - 
                                3
Všechnu zeleninu střídavě napichujeme na jehly pomaštěné olejem. Špízy potřeme marinádou, položíme na gril a za občasného otáčení grilujeme 10-15 minut. Průběžně potíráme marinádou.
 - 
                                4
Podáváme s pečivem.