Thajské zelené kuřecí karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 897.1 mg
 - Vláknina 2318.8 mg
 - Vitamín A 2318.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a smažíme je po všech stranách asi 2 minuty.
 - 
                                2
Do pánve vlijeme sojovou omáčku a kokosové mléko. Uvedeme do varu, snížíme příkon tepla a vmícháme očištěné, nakrájené žampiony spolu s větší částí na kolečka nakrájené cibulky. Osolíme, opepříme a vše zvolna povaříme ještě 8-10 minut.
 - 
                                3
Kuřecí karí podáváme horké, ozdobené zbylou cibulkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                