Zeleninová směs marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 960.5 mg
 - Vláknina 13985 mg
 - Vitamín A 13985 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 166.4 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony pokrájíme na plátky, papriku bez jádřince na proužky, pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, rajčátka na čtvrtky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme feferonku, mletou papriku, sojovou omáčku, solamyl, osolíme, promícháme. Do této marinády nasypeme žampiony, papriku, pórek a cibuli, promícháme a necháme marinovat aspoň dvě hodiny.
 - 
                                3
Marinovanou směs i s marinádou vyklopíme na rozpálenou suchou pánev, podusíme. Je-li třeba, podlijeme troškou vody. Nakonec přisypeme čtvrtky rajčátek a ještě chvilku podusíme.