Hovězí svíčková Stroganoff
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 50 g Paprika červená
 - 50 g Šalotka
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 ml Martell cognac
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř zelený mletý
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Demi glace
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 2380 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 76.8 mg
 - Draslík 736.6 mg
 - Vláknina 5718.8 mg
 - Vitamín A 5718.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, část očištěné papriky a žampionů nakrájíme na větší kousky a vše orestujeme na oleji doměkka. Vmícháme rajčatový protlak a mletou sladkou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, potom přidáme demi-glace a povaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou hladkokolistou petrželku a odložíme stranou.
 - 
                                2
Z hovězí svíčkové nakrájíme medailonky, osolíme je, okořeníme a zprudka opečeme.
 - 
                                3
Zvlášť orestujeme zbytek papriky, žampionů a nasekané okurky. Na talíř upravíme maso, které přelijeme omáčkou a ozdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami.