Hovězí maso na pivě a pepři
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 308.1 mg
 - Vláknina 4789.5 mg
 - Vitamín A 4789.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme kostky masa, prudce je za stálého míchání orestujeme ze všech stran, přimícháme mletou papriku, pepř a sůl, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení občas maso promícháme a přiléváme pivo a většinu vody.
 - 
                                4
Do hrnce k měkkému masu přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud se téměř nerozpadnou. Směs v hrnci zahustíme moukou, rozmíchanou ve zbylé vodě spolu s pepřem a solí a podáváme.