Kuřecí prsa na kari s mandlemi
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 3 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 dl Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Mandle
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 117.6 mg
 - Draslík 774 mg
 - Vláknina 6872.8 mg
 - Vitamín A 6872.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi bez oleje plátky mandlí za stálého míchání opražíme, až mají zlatohnědou barvu. Pak pánev odstavíme z ohně.
 - 
                                3
V druhé větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a prudce na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme nakrájené maso. Opečené měkké maso z pánve vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                4
Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, pepřem, solí a citronovou šťávou. Za častého míchání omáčku vaříme přibližně 15 minut, až zhoustne. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme ho a podáváme posypané opraženými mandlovými lupínky.