Hovězí pečeně na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 58.1 mg
 - Draslík 61.9 mg
 - Vláknina 1431.2 mg
 - Vitamín A 1431.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.
 - 
                                3
Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                4
Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                6
Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.