Hovězí maso na grilu
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 50 g Petržel kořen
 - 150 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Hořčice
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Ocet vinný
 - 1 dl Olej stolní
 - 2 kg Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Nové koření celé
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1327 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 149 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 405.3 mg
 - Draslík 266.5 mg
 - Vláknina 8447.3 mg
 - Vitamín A 8447.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.
 - 
                                2
Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.
 - 
                                3
Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.
 - 
                                4
Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.