Hovězí pečeně po cikánsku
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 700 g Hovězí zadní vařené
 - 40 g Uzená slanina bez kůže
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 700 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Bobkový list
 - 2 ks Paprika červená
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1812 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 121.3 mg
 - Draslík 292.6 mg
 - Vláknina 7983.2 mg
 - Vitamín A 7983.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Poté maso vyjmeme.
 - 
                                2
K cibuli přisypeme mletou paprika a mouku a krátce osmažíme. Vrátíme maso a zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Dusíme doměkka (podle potřeby přiléváme vodu).
 - 
                                3
Mezitím si oloupeme rajčata i papriky a nakrájíme je na kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky a vše přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem. Povaříme 20 minut.
 - 
                                4
Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.