Zapečené mleté hovězí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 106 mg
 - Draslík 884 mg
 - Vláknina 5573.2 mg
 - Vitamín A 5573.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut.
 - 
                                2
Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut.