Kapustové závitky s rajskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 689 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 139.7 mg
 - Draslík 1489.6 mg
 - Vláknina 13139.8 mg
 - Vitamín A 13139.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 303.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu omyjeme, oddělíme srdíčko a 8 velkých listů, vložíme do misky a spaříme vroucí osolenou vodou. Po chvíli scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do vroucí vody se špetkou soli nasypeme rýži a pomalu vaříme asi 10min, ne úplně doměkka. Scedíme, prolijeme studenou vodou.
 - 
                                3
Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu cibule použijeme na nádivku. Dáme ji do mísy, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mleté maso, rýži, nasekané kapustové srdíčko a vejce. Ochutíme solí, pepřem a promícháme.
 - 
                                4
Kapustové listy rozložíme na vál, doprostřed každého dáme lžíci nádivky, zabalíme a naskládáme do kastrolu na zbytek cibule. Zalijeme protlakem zředěným trochou vody a zvolna asi 30min podusíme. Nejprve dusíme bez pokličky, ke konci můžeme zakrýt.