Plněné roštěnky
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 50 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Sardelová pasta
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 142.4 mg
 - Draslík 482.3 mg
 - Vláknina 1318.2 mg
 - Vitamín A 1318.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.
 - 
                                2
Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.
 - 
                                3
Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.
 - 
                                4
Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.
 - 
                                5
Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
 - 
                                6
Podáváme s opečenými bramborami.