Roštěnky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 717.4 mg
 - Vláknina 3579.5 mg
 - Vitamín A 3579.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přilijeme víno Madeira, trochu hovězího vývaru a povaříme 2 minuty. Zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a stáhneme z ohně.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej. Plátky masa osolíme, opepříme a jen lehce naklepeme. Na oleji zprudka opečeme po obou stranách.
 - 
                                3
Na talíře položíme plátky masa, na každý talíř přidáme porci bramborové kaše a celý pokrm přelijeme trochou žampionové omáčky.