Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou
Suroviny
- 750 g Hovězí svíčková
 - 250 g Brokolice
 - 250 g Květák
 - 750 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 372 g
 - Sodík 1096 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 112.1 mg
 - Draslík 1929.1 mg
 - Vláknina 17518.8 mg
 - Vitamín A 17518.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.
 - 
                                2
Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.
 - 
                                4
Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.