Řezy ze svíčkové s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1351 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 192.3 mg
 - Draslík 644.2 mg
 - Vláknina 353 mg
 - Vitamín A 353 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater.
 - 
                                2
Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme.
 - 
                                3
Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.