Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
 - 115 g Hrachové lusky
 - 115 g Kukmáky
 - 115 g Kukuřice
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 395.3 mg
 - Vláknina 1898.5 mg
 - Vitamín A 1898.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.
 - 
                                2
Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.