Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 583.1 mg
 - Vláknina 1576.3 mg
 - Vitamín A 1576.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut.
 - 
                                2
Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem.
 - 
                                3
Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek.
 - 
                                4
Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili.
 - 
                                5
Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu.