Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu
Suroviny
- 100 g Artyčoky
 - 600 g Hovězí svíčková
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Máslo bylinkové
 - 100 g Chřest zelený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.02 dl Olej olivový
 - 3 dl Demi glace
 - 1 kg Brambory
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 841 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 185.7 mg
 - Draslík 1773.9 mg
 - Vláknina 19169.8 mg
 - Vitamín A 19169.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blanky a rozkrojíme na porce. Z obou stran osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160-170 °C pečeme cca 12 minut.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme žampiony a chřest, přidáme marinovaná srdíčka artyčoků a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme čerstvý tymián.
 - 
                                3
Na bramborové gnocchi uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Po vychladnutí oloupeme a důkladně rozmačkáme. Přidáme mouku a vejce, promícháme a osolíme. Z těsta tvoříme malé válečky o průměru max. 3 cm a pokrájíme na kousky. Vytvarujeme na nočky a ve vodě krátce vaříme, cca 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Po vyjmutí zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Zlehka potřeme olejem a krátce orestujeme v rozpálené pánvi.
 - 
                                4
Hotové maso ragú rozdělíme na talíře, poklademe masem, doplníme bramborovými gnocchi, přelijeme omáčkou demi glace a ihned podáváme.