Svíčková po vietnamsku
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 300 g Shiitake houby
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 568.8 mg
 - Vláknina 3369.8 mg
 - Vitamín A 3369.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.
 - 
                                2
Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.