Svíčkové řezy s restovanou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 75.6 mg
 - Draslík 776.1 mg
 - Vláknina 3479.5 mg
 - Vitamín A 3479.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou nakrájíme na řezy o hmotnosti 180g. Maso dlaní zmáčkneme a okraje několikrát nakrojíme. Připravené masové řezy z obou stran osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi na oleji (nebo na přepuštěném másle) maso zprudka opékáme z každé strany asi 5 minut. Opečené maso vložíme do teplé trouby.
 - 
                                3
Restovaná cibule: Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a v horkém oleji osmahneme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
 - 
                                4
Masové řezy upravíme na nahřáté talíře a posypeme restovanou cibulí.