Telecí plec na hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 86.2 mg
 - Draslík 441.2 mg
 - Vláknina 5215.5 mg
 - Vitamín A 5215.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou plec nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
 - 
                                2
K téměř měkkému masu přidáme hrášek, špetku cukru a dusíme ještě 10 minut do měkka.
 - 
                                3
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.