Telecí medailonky na bylinkách
Suroviny
- 500 g Telecí kýta
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 667.6 mg
 - Vláknina 2247 mg
 - Vitamín A 2247 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté telecí kýty (nebo panenky) nakrájíme 12 malých medailonků, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso poprášíme hladkou moukou, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.
 - 
                                2
Ve výpeku opečeme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, vložíme zpět medailonky a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, máslo a nasekané bylinky. Vše podusíme ještě 2 minuty.
 - 
                                3
Medailonky upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme rajčaty a nasekanou petrželkou.