Polévka s játrovou zavářkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1591 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 302 mg
 - Draslík 1767.5 mg
 - Vláknina 2718.7 mg
 - Vitamín A 2718.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.
 - 
                                2
Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.
 - 
                                4
Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.