Hovězí maso v šalvějové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 174.1 mg
 - Vláknina 1975.3 mg
 - Vitamín A 1975.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme.
 - 
                                2
Do kastrolu vlijeme olej, urovnáme plátky masa a posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou. Na každý plátek položíme půlku omytého rajčete a 1-2 lístky šalvěje. Maso pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody a rajčata občas přimáčkneme, aby pustila šťávu.
 - 
                                3
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.