Hovězí maso na zázvoru se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 824 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 113.1 mg
 - Draslík 151.9 mg
 - Vláknina 4027.5 mg
 - Vitamín A 4027.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.
 - 
                                3
V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
 - 
                                5
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.