Hovězí závitky plněné mrkvovou směsí
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 4 kávová lžička Hořčice
 - 2 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 4807 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 247.7 mg
 - Vláknina 18453.8 mg
 - Vitamín A 18453.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkve oškrábeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Okurky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme.
 - 
                                2
Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme hořčicí. Do každého vložíme plátek slaniny, na ni mrkev a směs cibule s okurkou. Maso pak stočíme a závitky zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami nebo párátky.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme 80-90 minut.
 - 
                                4
Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem a solí.
 - 
                                5
Závitky na talíři poléváme omáčkou, vhodnou přílohou jsou těstoviny, bramborová kaše nebo vařená rýže.