Dušené hovězí řízky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Celer bulvový
 - 80 g Petržel kořen
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 116.6 mg
 - Draslík 306.5 mg
 - Vláknina 4131.1 mg
 - Vitamín A 4131.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                2
Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát.
 - 
                                4
Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí.