Dušené hovězí řízky s jablky
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Jablka
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Voda pitná
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 2 špetka Koriandr mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 120.7 mg
 - Vláknina 3533.6 mg
 - Vitamín A 3533.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.