Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 98.9 mg
 - Draslík 143.6 mg
 - Vláknina 1070.1 mg
 - Vitamín A 1070.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.