Dušené hovězí na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 58.1 mg
 - Draslík 46.9 mg
 - Vláknina 890 mg
 - Vitamín A 890 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, naklepeme. V hrnci na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Oloupanou a drobně pokrájenou cibuli přidáme do hrnce, osmažíme do měkka. Posypeme mletu paprikou, vložíme bujón, zamícháme a zalijeme vodou. Do paprikového základu vrátíme opět maso. Pod poklicí za občasného míchání dusíme na mírné ohni do měkka.
 - 
                                2
Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do hrnce, promícháme a chvilku povaříme (do zahoustnutí omáčky). Stáhneme ze sporáku, podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.