Skopová polévka
Suroviny
- 280 g Brambory
 - 133 g Celer bulvový
 - 33 g Cibule
 - 133 g Kapusta hlávková
 - 100 g Mrkev kořen
 - 20 g Sůl
 - 13 g Polévkové koření
 - 0.3 g Majoránka
 - 20 g Česnek
 - 67 g Žampiony čerstvé
 - 0.3 g Bobkový list
 - 0.7 g Nové koření celé
 - 670 g Skopové maso přední
 - 0.7 g Pepř černý celý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 863 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 53.6 mg
 - Draslík 450.6 mg
 - Vláknina 3415.3 mg
 - Vitamín A 3415.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.
 - 
                                3
Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.
 - 
                                4
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.