Jehněčí kýta s česnekovou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 187 mg
 - Draslík 796.5 mg
 - Vláknina 972.2 mg
 - Vitamín A 972.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
 - 
                                2
Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
 - 
                                3
Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je vařená zelenina.