Jehněčí kýta dušená v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 130 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 825.6 mg
 - Vláknina 8089.1 mg
 - Vitamín A 8089.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, česnek a rozmarýn, promícháme a chvilku smažíme. Poté vložíme maso, osmažíme ho ze všech stran, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.